Špagety zapečené s uzeným masem a zeleninou

Ingredience


Brokolice 0.25 ks
Celer bulvový 0.25 ks
Mléko polotučné 0.25 l
Mrkev kořen 1 ks
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Špagety, Makarony 300 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Uzené maso vařené 200 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety uvaříme podle návodu, scedíme je, necháme okapat. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Očištěnou mrkev, celer a brokolici uvaříme doměkka a nakrájíme na kousky, omytý pórek nakrájíme na tenká kolečka.
  2. Uvařené špagety promícháme s masem, zeleninou a olejem. Směs vložíme do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy a prohřejeme v troubě. Po chvíli ji zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a dále pečeme. Před dopečením posypeme pokrm nastrouhaným sýrem, který necháme roztavit.