Bramborový koláč s rybízovou zavařeninou
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
300 g |
Cukr krupice |
100 g |
Cukr krystal |
2 polévková lžíce |
Džem rybízový |
6 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mouka polohrubá |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk rostlinný |
140 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku s práškem do pečiva, tuk, cukr a žloutky. Vytvoříme tužší těsto, které vyválíme na dvě placky. První přendáme na vymaštěný plech, potřeme rybízovou zavařeninou a přiklopíme druhou.
- Povrch potřeme bílkem a posypeme krystalovým cukrem.
- Pečeme ve středně teplé troubě.