Bramborový koláč s rybízovou zavařeninou

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 300 g
Cukr krupice 100 g
Cukr krystal 2 polévková lžíce
Džem rybízový 6 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mouka polohrubá 300 g
Sůl 1 špetka
Tuk rostlinný 140 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku s práškem do pečiva, tuk, cukr a žloutky. Vytvoříme tužší těsto, které vyválíme na dvě placky. První přendáme na vymaštěný plech, potřeme rybízovou zavařeninou a přiklopíme druhou.
  2. Povrch potřeme bílkem a posypeme krystalovým cukrem.
  3. Pečeme ve středně teplé troubě.