Kuřecí křídla s pomerančovou omáčkou

Ingredience


Cukr krupice 1.5 polévková lžíce
Kuřecí křídla 12 ks
Med včelí 5 polévková lžíce
Olej sezamový 3 polévková lžíce
Olej stolní 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 1 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí křídla smícháme se solí a pepřem a pořádně vetřeme do masa. Sezamový olej rozmícháme s medem a křídla v něm necháme asi půl hodiny marinovat.
  2. Poté ve woku rozpálíme rostlinný olej a maso na něm zprudka po každé straně dozlatova opečeme.(cca 4min). Wok odstavíme, křídla vyjmeme a uchováme horká.
  3. Pomeranč omyjeme v horké vodě a po osušení odstraníme kůru. Z plodu vylisujeme šťávu. Cukr necháme bez míchání zkaramelizovat a odstavíme ze sporáku. Přidáme vypečenou šťávu z masa a pomerančovou šťávu. Poté mícháme dokud nevznikne hladká omáčka. Můžeme přidat pomerančovou šťávu nebo vodu podle potřeby. Nakonec do omáčky přimícháme polovinu pomerančové kůry a necháme zvolna vařit asi 3minuty.
  4. Kuřecí křídla podáváme přelitá pomerančovou šťávou a ozdobená zbývající pomerančovou kůrou.