Kuřecí křídla s pomerančovou omáčkou
Ingredience
Cukr krupice |
1.5 polévková lžíce |
Kuřecí křídla |
12 ks |
Med včelí |
5 polévková lžíce |
Olej sezamový |
3 polévková lžíce |
Olej stolní |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí křídla smícháme se solí a pepřem a pořádně vetřeme do masa. Sezamový olej rozmícháme s medem a křídla v něm necháme asi půl hodiny marinovat.
- Poté ve woku rozpálíme rostlinný olej a maso na něm zprudka po každé straně dozlatova opečeme.(cca 4min). Wok odstavíme, křídla vyjmeme a uchováme horká.
- Pomeranč omyjeme v horké vodě a po osušení odstraníme kůru. Z plodu vylisujeme šťávu. Cukr necháme bez míchání zkaramelizovat a odstavíme ze sporáku. Přidáme vypečenou šťávu z masa a pomerančovou šťávu. Poté mícháme dokud nevznikne hladká omáčka. Můžeme přidat pomerančovou šťávu nebo vodu podle potřeby. Nakonec do omáčky přimícháme polovinu pomerančové kůry a necháme zvolna vařit asi 3minuty.
- Kuřecí křídla podáváme přelitá pomerančovou šťávou a ozdobená zbývající pomerančovou kůrou.