Kuřecí ragú v sýru

Ingredience


Kuřecí maso vařené 400 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 3 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 4 polévková lžíce
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 3 polévková lžíce
Vývar drůbeží 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme. Přilijeme smetanu a vývar, osolíme, okořeníme, necháme přejít varem.
  2. Část omáčky nalijeme do zapékací mísy, poklademe ji masem, nakrájeným na nudličky, přelijeme zbylou omáčkou. Povrch posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem.
  3. Pokrm zapečeme v mírně vyhřáté troubě 15 minut a potom ještě asi 2 minuty pod grilem.
  4. Podáváme s toasty.