Francouzské brambory s kysaným zelím
Ingredience
Brambory |
700 g |
Cibule |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
20 g |
Salám jemný |
300 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelí kysané |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané syrové brambory nakrájíme na kolečka silná asi půl centimetru. Oloupanou cibuli rozkrájíme na tenká kolečka, salám nastrouháme nebo pokrájíme na nudličky. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu.
- Do pekáčku vymaštěného sádlem (nebo máslem) klademe těsně vedle sebe kolečka brambor, osolíme je a opepříme. Poklademe vrstvu kysaného zelí, nastrouhaného salámu a nakonec vrstvu cibule. Vrstvy opakujeme, horní vrstvu tvoří brambory, které ještě osolíme a opepříme.
- Vše zalijeme smetanou ke šlehání a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu.