Houbová polévka s krupkami

Ingredience


Bujón hovězí 0.5 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 80 g
Kmín celý 1 špetka
Krupky trhané 60 g
Majoránka 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 1 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 1 špetka
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné houby rozkrájíme na kousky, vložíme na jemně nakrájenou, na oleji zpěněnou cibuli a krátce podusíme. Zaprášíme paprikou, moukou, osmahneme, zalijeme vodou a uvedeme do varu.
  2. Přidáme spařené a scezené krupky, sůl, kmín, pepř, rozetřený česnek. Vaříme, až krupky i houby zcela změknou. Nakonec polévku ochutíme kouskem bujónu a špetkou majoránky, jen krátce povaříme.
  3. Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.