Houbová polévka s krupkami
Ingredience
Bujón hovězí |
0.5 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
80 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Krupky trhané |
60 g |
Majoránka |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
1 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné houby rozkrájíme na kousky, vložíme na jemně nakrájenou, na oleji zpěněnou cibuli a krátce podusíme. Zaprášíme paprikou, moukou, osmahneme, zalijeme vodou a uvedeme do varu.
- Přidáme spařené a scezené krupky, sůl, kmín, pepř, rozetřený česnek. Vaříme, až krupky i houby zcela změknou. Nakonec polévku ochutíme kouskem bujónu a špetkou majoránky, jen krátce povaříme.
- Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.