Švestkové knedlíky
Ingredience
Cukr moučkový |
300 g |
Máslo čerstvé |
340 g |
Mléko polotučné |
600 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
900 g |
Sůl |
20 g |
Švestky |
1400 g |
Tvaroh tvrdý |
300 g |
Vejce slepičí |
80 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do vařícího mléka přidáme máslo, osolíme a za stálého promíchávání zasypeme prosátou hrubou moukou. Vzniklé těsto stále mícháme, až se odpaří a nelepí na stěny nádoby. Potom těsto necháme prochladnout.
- Do prochladlého těsta přidáme vejce a těsto propracujeme na hladké a tažné. Rozválíme je na tenký plát a nakrájíme na čtverce 4x4cm. Do středu klademe omyté a otřené čerstvé švestky. Zabalíme knedlíky.
- Knedlíky vkládáme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.
- Při podávání okapané knedlíky posypeme jemně nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme je rozpuštěným máslem.