Houbový koláč se zelím

Houbový koláč se zelím - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Houby čerstvé 750 g
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Muškátový květ 1 špetka
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Gouda 45% 100 g
Vejce slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 150 g
Zelí bílé - sterilizované 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme mouku s máslem, vejcem, solí, pepřem a špetkou muškátu. Vypracujeme těsto, které necháme zabalené do fólie asi 30 minut v chladu.
  2. Očištěné houby nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme na jemno a osmahneme na oleji. Přidáme houby a dusíme, až se odpaří většina vody. Poté přimícháme zelí.
  3. Z těsta vytálíme placku a vyložíme jí koláčovou formu - okraje povytáhneme asi 4 cm. Těsto propícháme vidličkou a vložíme do silně vyhřáté trouby asi na 10 minut.
  4. Do houbové směsi vmícháme kysanou smetanu a nastrouhaný sýr, nalijeme na korpus a pečeme 15 minut.