Speciální houbová míchanice

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Lišky čerstvé 250 g
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné houby rozkrájíme na poloviny, větší nakrájíme na plátky.
  2. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme. V pánvi na oleji osmahneme cibuli, přidáme česnek a krátce orestujeme. Přisypeme houby a osmahneme je. Dusíme je tak dlouho, až se odpaří většina vody. Míchanici osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku. Pokrm jen krátce prohřejeme.
  3. Míchanici podáváme v nahřátých miskách. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo chléb.