Švestková šarlota

Ingredience


Cukr krupice 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1000 g
Povidla švestková 150 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 450 ml
Švestky 600 g
Tvaroh jemný 600 g
Vejce slepičí 4 ks
Želatina bílá plátky 6 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky našleháme se 120 g cukru. Z bílků ušleháme sníh a smícháme s našlehanými žloutky. Do směsi zapracujeme mouku, těsto nalijeme na plech, vyložený pečicím papírem, pečeme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě. Upečený korpus potřeme povidly, zarolujeme a necháme vychladnout.
  2. Omyté švestky vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtky, zalijeme 250 ml vody a přisypeme 100 g cukru. Vše vaříme asi 10 minut. Namočíme želatinu, rozpustíme ji v horkých švestkách.
  3. Tvaroh utřeme se skořicí a 80 g cukru. Přidáme švestky, 30 minut chladíme. Potom přimícháme 250 ml ušlehané smetany.
  4. Roládu nakrájíme na plátky a vyložíme jimi mísu. Naplníme ji švestkovým krémem a dáme do chladu na 4 hodiny.
  5. Nakonec dezert ozdobíme zbylou šlehačkou.