Kapr dušený na kmíně
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kapr obecný |
800 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou, necháme asi 15 minut odležet.
- Potom maso osolíme, v kastrolu podlijeme trochou horké vody, posypeme kmínem a dusíme do měkka.
- Porce vyjmeme, šťávu zředíme trochou vody, necháme přejít varem a přecedíme.
- Při podávání pokapeme každou porci citronovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.
- Podáváme s vařenými bramborami.