Jablkové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta
Ingredience
Brambory vařené |
700 g |
Jablka |
2000 g |
Máslo čerstvé |
300 g |
Mouka pšeničná hrubá |
700 g |
Skořice mletá |
10 g |
Sůl |
20 g |
Tvaroh jemný |
700 g |
Vejce slepičí |
80 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme prosátou mouku, sůl, tvaroh a vejce. Vše zpracujeme v těsto.
- Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky.
- Těsto vyválíme na plát a nakrájíme na stejné čtverce. Do středu položíme čtvrtky jablek, zabalíme a tvarujeme kulaté knedlíky.
- Knedlíky vložíme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.
- Při podávání přelijeme knedlíky rozpuštěným máslem a posypeme je moučkovým cukrem a mletou skořicí.