Jablkové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta

Ingredience


Brambory vařené 700 g
Jablka 2000 g
Máslo čerstvé 300 g
Mouka pšeničná hrubá 700 g
Skořice mletá 10 g
Sůl 20 g
Tvaroh jemný 700 g
Vejce slepičí 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme prosátou mouku, sůl, tvaroh a vejce. Vše zpracujeme v těsto.
  2. Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky.
  3. Těsto vyválíme na plát a nakrájíme na stejné čtverce. Do středu položíme čtvrtky jablek, zabalíme a tvarujeme kulaté knedlíky.
  4. Knedlíky vložíme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.
  5. Při podávání přelijeme knedlíky rozpuštěným máslem a posypeme je moučkovým cukrem a mletou skořicí.