Kuře pečené na celeru a česneku
Ingredience
Celer řapíkatý |
4 ks |
Česnek |
10 stroužek |
Kuře |
1000 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sherry brandy |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
1 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kuře naporcujeme a osolíme.
- Řapíkatý celer a petrželku nadrobno nasekáme, osmažíme na oleji. Přidáme kuře, zlehka je opečeme po obou stranách, podlijeme brandy a přidáme česnek. Kastrol přiklopíme poklicí a v troubě kuře zvolna dusíme. Podle potřeby podléváme vývarem.
- Podáváme s vařenými bramborami.