Těstoviny s hovězí roštěnou

Ingredience


Hovězí roštěnka níz. peč. 150 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Sherry brandy 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny čtyřvaječné 50 g
Víno bílé 5 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na nudličky. Sójovou omáčku smícháme se sherry, přelijeme přes maso, promícháme a necháme 15 minut odležet.
  2. Omytý pórek rozkrájíme na kousky, očištěné houby krájíme na plátky. Těstoviny uvaříme podle návodu, slijeme a necháme okapat.
  3. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme za stálého míchání připravené maso. Vyjmeme je a necháme na teplém místě.
  4. Do výpeku vložíme houby s pórkem a smažíme je asi 5 minut. Podlijeme vínem, vrátíme zpět maso, směs podle chuti osolíme a opepříme.
  5. Nakonec maso promícháme s uvařenými těstovinami a pokrm ozdobíme pažitkou.