Těstoviny s hovězí roštěnou
Ingredience
Hovězí roštěnka níz. peč. |
150 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Sherry brandy |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny čtyřvaječné |
50 g |
Víno bílé |
5 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
120 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté maso nakrájíme na nudličky. Sójovou omáčku smícháme se sherry, přelijeme přes maso, promícháme a necháme 15 minut odležet.
- Omytý pórek rozkrájíme na kousky, očištěné houby krájíme na plátky. Těstoviny uvaříme podle návodu, slijeme a necháme okapat.
- V pánvi na rozpáleném oleji opečeme za stálého míchání připravené maso. Vyjmeme je a necháme na teplém místě.
- Do výpeku vložíme houby s pórkem a smažíme je asi 5 minut. Podlijeme vínem, vrátíme zpět maso, směs podle chuti osolíme a opepříme.
- Nakonec maso promícháme s uvařenými těstovinami a pokrm ozdobíme pažitkou.