Trhanec s ovocnou šťávou

Ingredience


Cukr krupice 60 g
Cukr moučkový 100 g
Hrozinky 60 g
Mléko polotučné 1500 ml
Mouka polohrubá 900 g
Sirup malinový 200 ml
Sůl 10 g
Tuk 300 g
Vejce slepičí 400 g
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
  2. Žloutky mírně osolíme, rozšleháme, přilijeme mléko a za stálého prošlehávání přisypeme prosátou mouku.
  3. Do těstíčka zamícháme přebrané, omyté a spařené rozinky a vmícháme pevný sníh, vyšlehaný z bílků s krupicovým cukrem.
  4. Z těstíčka upečeme po obou stranách v pánvi vytřené tukem tenčí placky. Placky pomocí vidličky roztrháme na malé kousky, pocukrujeme je a podlijeme ovocným sirupem zředěným vařící vodou.