Trhanec s ovocnou šťávou
Ingredience
Cukr krupice |
60 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Hrozinky |
60 g |
Mléko polotučné |
1500 ml |
Mouka polohrubá |
900 g |
Sirup malinový |
200 ml |
Sůl |
10 g |
Tuk |
300 g |
Vejce slepičí |
400 g |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
- Žloutky mírně osolíme, rozšleháme, přilijeme mléko a za stálého prošlehávání přisypeme prosátou mouku.
- Do těstíčka zamícháme přebrané, omyté a spařené rozinky a vmícháme pevný sníh, vyšlehaný z bílků s krupicovým cukrem.
- Z těstíčka upečeme po obou stranách v pánvi vytřené tukem tenčí placky. Placky pomocí vidličky roztrháme na malé kousky, pocukrujeme je a podlijeme ovocným sirupem zředěným vařící vodou.