Pečené kuře se žampionovou omáčkou

Ingredience


Estragon 2 ks
Kuře 1000 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 0.125 l
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kuře potřeme směsí soli, pepře a papriky zevnitř i na povrchu. V pekáči na rozpáleném oleji kuře po obou stranách opečeme. Na maso položíme omyté snítky estragonu, podlijeme bílým vínem a pod pokličkou pečeme v troubě asi 50 minut. Během pečení maso občas podléváme.
  2. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, přisypeme je k masu, přilijeme smetanu a bez pokličky pečeme vše ještě 20 minut.