Pečené kuře se žampionovou omáčkou
Ingredience
Estragon |
2 ks |
Kuře |
1000 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
0.125 l |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kuře potřeme směsí soli, pepře a papriky zevnitř i na povrchu. V pekáči na rozpáleném oleji kuře po obou stranách opečeme. Na maso položíme omyté snítky estragonu, podlijeme bílým vínem a pod pokličkou pečeme v troubě asi 50 minut. Během pečení maso občas podléváme.
- Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, přisypeme je k masu, přilijeme smetanu a bez pokličky pečeme vše ještě 20 minut.