Meruňková štola
Ingredience
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Mandle plátky |
50 g |
Meruňky |
500 g |
Piškoty dětské kulaté |
120 g |
Rum |
3 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 dl |
Voda pitná |
2 dl |
Ztužovač šlehačky |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Omyté meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a postupně vložíme do roztoku 2dl vody s cukrem. Krátce je povaříme a necháme okapat.
- Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem a urovnáme ve vrstvách meruňky, piškoty namočené v cukerném roztoku s rumem a ušlehanou smetanu se ztužovačem. Horní vrstvu tvoří piškoty. Vše zakryjeme alobalem a necháme několik hodin v chladničce.
- Před podáváním dezert vyklopíme z formy a ozdobíme plátky mandlí.