Meruňková štola

Ingredience


Cukr krupice 2 polévková lžíce
Mandle plátky 50 g
Meruňky 500 g
Piškoty dětské kulaté 120 g
Rum 3 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 4 dl
Voda pitná 2 dl
Ztužovač šlehačky 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a postupně vložíme do roztoku 2dl vody s cukrem. Krátce je povaříme a necháme okapat.
  2. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem a urovnáme ve vrstvách meruňky, piškoty namočené v cukerném roztoku s rumem a ušlehanou smetanu se ztužovačem. Horní vrstvu tvoří piškoty. Vše zakryjeme alobalem a necháme několik hodin v chladničce.
  3. Před podáváním dezert vyklopíme z formy a ozdobíme plátky mandlí.