Brambory na loupačku s petrželkovou omáčkou
Ingredience
Brambory rané |
800 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
750 ml |
Moravské uzené maso |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
250 g |
Voda pitná |
1 l |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté nové brambory vaříme asi 20 minut v osolené vodě.
- V pánvi rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozmícháme a povaříme asi 5 minut. Přisypeme část nasekané petrželky, přidáme worcester, citronovou šťávu, hořčici, sůl a pepř.
- Uvařené brambory (i se slupkou) rozdělíme na talíře, k nim plátky šunky a moravského uzeného, přelijeme omáčkou.
- Nakonec pokrm posypeme zbylou petrželkou a podáváme.