Brambory na loupačku s petrželkovou omáčkou

Ingredience


Brambory rané 800 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 750 ml
Moravské uzené maso 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 250 g
Voda pitná 1 l
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté nové brambory vaříme asi 20 minut v osolené vodě.
  2. V pánvi rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozmícháme a povaříme asi 5 minut. Přisypeme část nasekané petrželky, přidáme worcester, citronovou šťávu, hořčici, sůl a pepř.
  3. Uvařené brambory (i se slupkou) rozdělíme na talíře, k nim plátky šunky a moravského uzeného, přelijeme omáčkou.
  4. Nakonec pokrm posypeme zbylou petrželkou a podáváme.