Filé zapékané s bazalkou
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Cibulka jarní |
5 ks |
Filé z aljašské tresky |
800 g |
Mozzarella |
150 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filé omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme, zakapeme octem. Omytá rajčata nakrájíme na kolečka, oloupanou cibulku na kroužky. Bazalku opláchneme, lístky otrháme, nasekáme, několik celých ponecháme na ozdobu.
- Do vymaštěné zapékací mísy položíme větší část nakrájených rajčat, posypeme je cibulkou, bazalkou, osolíme a opepříme. Na rajčata vložíme porce filé a pokapeme je olivovým olejem.
- Mozzarellu nakrájíme na plátky a se zbylými rajčaty položíme na filé.
- Pokrm zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut. Při podávání ozdobíme lístky bazalky.