Fazolkový nákyp s rýží

Ingredience


Fazolky mražené 500 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 4 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Olej stolní 1 polévková lžíce
Rýže dušená 23.2 g
Salám drůbeží 300 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mražené fazolky podusíme v osolené vodě do měkka a scedíme je.
  2. Mouku nasucho opražíme, po vychladnutí ji rozmícháme s mlékem a uvaříme hustou omáčku.
  3. Do vymaštěné zapékací mísy urovnáme ve vrstvách fazolky, vařenou rýži, nadrobno nakrájený salám a vše zalijeme připravenou omáčkou. Povrch poklademe vločkami másla, přelijeme vejci rozšlehanými s trochou mléka a posypeme strouhankou.
  4. Pokrm upečeme v mírně vyhřáté troubě a podáváme.