Fazolkový nákyp s rýží
Ingredience
Fazolky mražené |
500 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
4 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Rýže dušená |
23.2 g |
Salám drůbeží |
300 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mražené fazolky podusíme v osolené vodě do měkka a scedíme je.
- Mouku nasucho opražíme, po vychladnutí ji rozmícháme s mlékem a uvaříme hustou omáčku.
- Do vymaštěné zapékací mísy urovnáme ve vrstvách fazolky, vařenou rýži, nadrobno nakrájený salám a vše zalijeme připravenou omáčkou. Povrch poklademe vločkami másla, přelijeme vejci rozšlehanými s trochou mléka a posypeme strouhankou.
- Pokrm upečeme v mírně vyhřáté troubě a podáváme.