Musaka z kuřete

Ingredience


Chilli koření mleté 1 špetka
Cibule 1 ks
Kuřecí maso grilované 300 g
Lečo sterilované 300 g
Olej stolní 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Grilované (nebo pečené) kuřecí maso vykostíme a vložíme do vymaštěné zapékací mísy.
  2. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme protlak, lečo, chilli koření, sůl a dusíme, až směs mírně zhoustne.
  3. Podušenou směs navršíme na kuřecí maso, prohřejeme v troubě, posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme vejci rozšlehanými se solí. Pokrm zapečeme v troubě nebo pod grilem, až se vejce srazí.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.