Musaka z kuřete
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cibule |
1 ks |
Kuřecí maso grilované |
300 g |
Lečo sterilované |
300 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Grilované (nebo pečené) kuřecí maso vykostíme a vložíme do vymaštěné zapékací mísy.
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme protlak, lečo, chilli koření, sůl a dusíme, až směs mírně zhoustne.
- Podušenou směs navršíme na kuřecí maso, prohřejeme v troubě, posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme vejci rozšlehanými se solí. Pokrm zapečeme v troubě nebo pod grilem, až se vejce srazí.
- Podáváme s vařenými bramborami.