Rybí kotlík se zeleninou
Ingredience
Anglická slanina |
75 g |
Brambory vařené ve slupce |
500 g |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Cibule |
3 ks |
Filé z aljašské tresky |
500 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kousky.
- Omyté filé nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, očištěnou zeleninu krájíme na malé kousky. Oloupanou cibuli rozkrájíme na půlkolečka.
- V pánvi rozpustíme máslo, přidáme slaninu a necháme ji vyškvařit. Přidáme filé, brambory a zeleninu. Pod pokličkou vše dusíme asi 15 minut.