Vepřová panenka s chřestem a cuketou

Ingredience


Bešamel 1 ks
Chřest bílý 750 g
Cuketa 2 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 125 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová panenka 400 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnku přivedeme vodu k varu, osolíme, přidáme cukr. Do vody vložíme oloupaný chřest a 15 minut vaříme. Po 10 minutách varu přidáme omyté cukety, pokrájené na hranolky. Povařenou zeleninu slijeme a necháme okapat.
  2. Omyté maso nakrájíme na medailonky. V pánvi rozpálíme olej, maso po obou stranách opékáme.
  3. Podle návodu připravíme smetanovou omáčku a rozpustíme v ní máslo. Nakonec vmícháme protlak.
  4. Na talíře rozdělíme porce masa, přidáme zeleninu a přelijeme smetanovou omáčkou.
  5. Podáváme s vařenými bramborami.