Vepřová panenka s chřestem a cuketou
Ingredience
Bešamel |
1 ks |
Chřest bílý |
750 g |
Cuketa |
2 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
125 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová panenka |
400 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnku přivedeme vodu k varu, osolíme, přidáme cukr. Do vody vložíme oloupaný chřest a 15 minut vaříme. Po 10 minutách varu přidáme omyté cukety, pokrájené na hranolky. Povařenou zeleninu slijeme a necháme okapat.
- Omyté maso nakrájíme na medailonky. V pánvi rozpálíme olej, maso po obou stranách opékáme.
- Podle návodu připravíme smetanovou omáčku a rozpustíme v ní máslo. Nakonec vmícháme protlak.
- Na talíře rozdělíme porce masa, přidáme zeleninu a přelijeme smetanovou omáčkou.
- Podáváme s vařenými bramborami.