Zadělávané žaludky

Ingredience


Celer bulvový 0.25 ks
Cibule 0.5 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 1 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Muškátový květ 1 špetka
Nové koření celé 4 ks
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý celý 2 ks
Petržel kořen 0.5 ks
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Žaludky drůbeží 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté drůbeží žaludky zalijeme vařící vodou, osolíme, přidáme pepř a nové koření, vaříme do poloměkka. Přidáme kousek cibule, očištěnou kořenovou zeleninu a dovaříme do měkka.
  2. Z oleje, másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru z drůbků, rozšleháme a vaříme 20 minut.
  3. Omáčku procedíme, přidáme smetanu, mléko, špetku květu, vložíme žaludky, rozkrájené na plátky, krátce podusíme.
  4. Podáváme s těstovinami.