Zadělávané žaludky
Ingredience
Celer bulvový |
0.25 ks |
Cibule |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Muškátový květ |
1 špetka |
Nové koření celé |
4 ks |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
2 ks |
Petržel kořen |
0.5 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Žaludky drůbeží |
600 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté drůbeží žaludky zalijeme vařící vodou, osolíme, přidáme pepř a nové koření, vaříme do poloměkka. Přidáme kousek cibule, očištěnou kořenovou zeleninu a dovaříme do měkka.
- Z oleje, másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru z drůbků, rozšleháme a vaříme 20 minut.
- Omáčku procedíme, přidáme smetanu, mléko, špetku květu, vložíme žaludky, rozkrájené na plátky, krátce podusíme.
- Podáváme s těstovinami.