Vepřový guláš s pórkem
Ingredience
Brambory |
600 g |
Mrkev kořen |
600 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
600 g |
Vývar z hovězích kostí |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme po všech stranách na oleji. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a zvolna dusíme asi 30 minut.
- Očištěnou mrkev a pórek rozkrájíme na kolečka, oloupané brambory krájíme na kostičky. Přidáme k masu a ještě 20 minut společně dusíme. Nakonec guláš podle chuti osolíme a opepříme, před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
- Podáváme s chlebem nebo se zeleninovým salátem.