Vepřový guláš s pórkem

Ingredience


Brambory 600 g
Mrkev kořen 600 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pórek 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová plec 600 g
Vývar z hovězích kostí 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme po všech stranách na oleji. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a zvolna dusíme asi 30 minut.
  2. Očištěnou mrkev a pórek rozkrájíme na kolečka, oloupané brambory krájíme na kostičky. Přidáme k masu a ještě 20 minut společně dusíme. Nakonec guláš podle chuti osolíme a opepříme, před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
  3. Podáváme s chlebem nebo se zeleninovým salátem.