Kapr zapečený se šunkou

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Kapr obecný 800 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Sýr Eidam cihla 40% 4 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet. Osolíme je, v kastrolu podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí téměř do měkka.
  2. Porce kapra poklademe plátky šunky, směsí rozšlehaného vejce, nastrouhaného sýra a mléka, zapečeme v horké troubě nebo pod grilem, až se sýr začne tavit.
  3. Při podávání na každou porci položíme vločku másla a dílek citronu.
  4. Podáváme s bramborovou kaší.