Kapr zapečený se šunkou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Kapr obecný |
800 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
4 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet. Osolíme je, v kastrolu podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí téměř do měkka.
- Porce kapra poklademe plátky šunky, směsí rozšlehaného vejce, nastrouhaného sýra a mléka, zapečeme v horké troubě nebo pod grilem, až se sýr začne tavit.
- Při podávání na každou porci položíme vločku másla a dílek citronu.
- Podáváme s bramborovou kaší.