Vepřové plátky po staročesku
Ingredience
Houby čerstvé |
100 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
600 g |
Vývar z hovězích kostí |
0.5 l |
Zakysaná smetana |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, naklepeme a opečeme na oleji. Maso osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a dusíme pod poklicí téměř do měkka. Potom přidáme očištěné, nakrájené houby a dusíme dále.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smtanou rozkvedlanou s moukou a znovu povaříme. Do omáčky přidáme nasekaný kopr, ocet, podle chuti sůl, vložíme zpět maso a krátce podusíme.
- Podáváme s houskovými knedlíky nebo s rýží.