Vepřové plátky po staročesku

Ingredience


Houby čerstvé 100 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 600 g
Vývar z hovězích kostí 0.5 l
Zakysaná smetana 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, naklepeme a opečeme na oleji. Maso osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a dusíme pod poklicí téměř do měkka. Potom přidáme očištěné, nakrájené houby a dusíme dále.
  2. Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smtanou rozkvedlanou s moukou a znovu povaříme. Do omáčky přidáme nasekaný kopr, ocet, podle chuti sůl, vložíme zpět maso a krátce podusíme.
  3. Podáváme s houskovými knedlíky nebo s rýží.