Kuřecí stehna na medu s broskvemi

Ingredience


Broskve 4 ks
Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kuřecí stehna 4 ks
Med včelí 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 2 dl
Vývar drůbeží 0.5 l
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá stehna zalijeme vínem, smíchaným s citronovou šťávou a mletým zázvorem. Necháme do druhého dne v chladu a stehna občas obrátíme.
  2. Maso vložíme do kastrolu, přelijeme trochou vína z marinády, trochou vývaru, potřeme směsí sójové omáčky a medu, dusíme do poloměkka.
  3. Stehna obrátíme, přidáme rozetřený česnek a oloupané, pecek zbavené broskve, nakrájené na kousky. Přilijeme zbylou marinádu a dusíme do měkka.
  4. Podáváme s rýží.