Kuřecí stehna na medu s broskvemi
Ingredience
Broskve |
4 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
2 dl |
Vývar drůbeží |
0.5 l |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá stehna zalijeme vínem, smíchaným s citronovou šťávou a mletým zázvorem. Necháme do druhého dne v chladu a stehna občas obrátíme.
- Maso vložíme do kastrolu, přelijeme trochou vína z marinády, trochou vývaru, potřeme směsí sójové omáčky a medu, dusíme do poloměkka.
- Stehna obrátíme, přidáme rozetřený česnek a oloupané, pecek zbavené broskve, nakrájené na kousky. Přilijeme zbylou marinádu a dusíme do měkka.
- Podáváme s rýží.