Harula
Ingredience
Brambory |
10 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Majoránka |
1 špetka |
Mouka pšeničná hrubá |
40 g |
Sádlo škvařené |
50 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a osolíme. Přidáme mouku, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěněnou na slanině, sádlo, rozetřený česnek a koření. Vše dobře promícháme.
- Vzniklou řídkou kaši rozetřeme v tenké vrstvě na silně vymaštěný plech a zprudka upečeme v troubě do zlatova.
- Upečenou harulu ihned nakrájíme a podáváme horkou.