Kořeněný vepřový bok na grilu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Kmín drcený |
1 špetka |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřový bok |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý bůček nakrájíme na porce. Utřeme česnek se solí a drceným kmínem, přidáme oregano, zakapeme olejem.
- Porce masa naklepeme a potřeme připravenou směsí. Necháme chvíli odležet.
- Maso grilujeme zvolna na předehřátém roštu po obou stranách asi 10 minut. Upečený bůček osolíme solí, smíchanou s paprikou, pepřem a chilli kořením.