Kořeněný vepřový bok na grilu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Kmín drcený 1 špetka
Olej stolní 2 polévková lžíce
Oregano čerstvé 1 ks
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vepřový bok 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý bůček nakrájíme na porce. Utřeme česnek se solí a drceným kmínem, přidáme oregano, zakapeme olejem.
  2. Porce masa naklepeme a potřeme připravenou směsí. Necháme chvíli odležet.
  3. Maso grilujeme zvolna na předehřátém roštu po obou stranách asi 10 minut. Upečený bůček osolíme solí, smíchanou s paprikou, pepřem a chilli kořením.