Pomerančové řezy s mandlemi
Ingredience
Cukr krupice |
70 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Džus pomerančový |
3 polévková lžíce |
Kokos - mletý (Kopra) |
25 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mandle |
100 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Pomeranče |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Mouku smícháme s kypřicím práškem, cukrem, vejcem a máslem. Těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladničce.
- Smícháme nasekané mandle s kokosem, nastrouhanou pomerančovou kůrou a pomerančovou šťávou.
- Těsto rozdělíme na dvě části, každou vyválíme na placku. Jednu placku položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme ji pomerančovou směsí a přikryjeme druhou plackou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut.
- Ještě horký korpus nakrájíme na kousky asi 2 x 5cm a potřeme polevou, připravenou smícháním moučkového cukru a džusu.