Pomerančové řezy s mandlemi

Ingredience


Cukr krupice 70 g
Cukr moučkový 100 g
Džus pomerančový 3 polévková lžíce
Kokos - mletý (Kopra) 25 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mandle 100 g
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Pomeranče 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku smícháme s kypřicím práškem, cukrem, vejcem a máslem. Těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladničce.
  2. Smícháme nasekané mandle s kokosem, nastrouhanou pomerančovou kůrou a pomerančovou šťávou.
  3. Těsto rozdělíme na dvě části, každou vyválíme na placku. Jednu placku položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme ji pomerančovou směsí a přikryjeme druhou plackou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut.
  4. Ještě horký korpus nakrájíme na kousky asi 2 x 5cm a potřeme polevou, připravenou smícháním moučkového cukru a džusu.