Plněné vepřové kotlety
Ingredience
Bujón hovězí |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V omytých kotletách prořízneme ploché kapsy, kotlety mírně naklepeme a maso částečně uvolníme od kostí.
- Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, osmahneme na lžíci sádla, zalijeme vejci, osolíme a umícháme hustší náplň.
- Plátky šunky poklademe plátky sýra, potřeme žampionovou směsí a stočíme do závitků. Závitky vložíme do kapes v kotletách, které na okrajích sklepneme a upevníme jehlami. Maso osolíme, opepříme, zvolna opékáme na sádle po obou stranách.
- Měkké kotlety přendáme na talíře, do výpeku přidáme worcester, bujón, trochu vody a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu.
- Kotlety na talířích šťávou přelijeme a podáváme s bramborovými hranolky.