Plněné vepřové kotlety

Ingredience


Bujón hovězí 0.5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové kotlety 4 ks
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V omytých kotletách prořízneme ploché kapsy, kotlety mírně naklepeme a maso částečně uvolníme od kostí.
  2. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, osmahneme na lžíci sádla, zalijeme vejci, osolíme a umícháme hustší náplň.
  3. Plátky šunky poklademe plátky sýra, potřeme žampionovou směsí a stočíme do závitků. Závitky vložíme do kapes v kotletách, které na okrajích sklepneme a upevníme jehlami. Maso osolíme, opepříme, zvolna opékáme na sádle po obou stranách.
  4. Měkké kotlety přendáme na talíře, do výpeku přidáme worcester, bujón, trochu vody a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu.
  5. Kotlety na talířích šťávou přelijeme a podáváme s bramborovými hranolky.