Palačinky s čokoládou a šlehačkou
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Džem jahodový |
400 g |
Máslo čerstvé |
300 g |
Mléko polotučné |
1500 ml |
Mouka polohrubá |
750 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
400 ml |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
240 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vejce dobře rozmícháme, mírně osolíme, zředíme mlékem a za stálého prošlehávání přisypeme prosátou polohrubou mouku.
- Ze vzniklého hladkého těstíčka po obou stranách upečeme v máslem vytřené pánvi tenké palačinky.
- Upečené palačinky tence potřeme džemem, v polovině je přeložíme a překrojíme je.
- Při podávání palačinky posypeme moučkovým cukrem, nastrouhanou čokoládou a ozdobíme je ušlehanou smetanou.