Palačinky s čokoládou a šlehačkou

Palačinky s čokoládou a šlehačkou - obrázek

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Cukr moučkový 100 g
Džem jahodový 400 g
Máslo čerstvé 300 g
Mléko polotučné 1500 ml
Mouka polohrubá 750 g
Smetana 33% (šlehačka) 400 ml
Sůl 10 g
Vejce slepičí 240 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce dobře rozmícháme, mírně osolíme, zředíme mlékem a za stálého prošlehávání přisypeme prosátou polohrubou mouku.
  2. Ze vzniklého hladkého těstíčka po obou stranách upečeme v máslem vytřené pánvi tenké palačinky.
  3. Upečené palačinky tence potřeme džemem, v polovině je přeložíme a překrojíme je.
  4. Při podávání palačinky posypeme moučkovým cukrem, nastrouhanou čokoládou a ozdobíme je ušlehanou smetanou.