Kapr zapečený se sýrem
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kapr obecný |
800 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 20 minut odležet. Potom maso osolíme, vložíme do pekáčku vymazaného olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 - 15 minut.
- Měkké porce poklademe směsí nastrouhaného sýra a 4 lžic smetany, dále pečeme, až se sýr roztaví. Ihned podáváme.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.