Kapr zapečený se sýrem

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kapr obecný 800 g
Olej stolní 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 20 minut odležet. Potom maso osolíme, vložíme do pekáčku vymazaného olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 - 15 minut.
  2. Měkké porce poklademe směsí nastrouhaného sýra a 4 lžic smetany, dále pečeme, až se sýr roztaví. Ihned podáváme.
  3. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.