Ostružinové řezy
Ingredience
Cukr moučkový |
220 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kakao - prášek |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka polohrubá |
270 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
140 g |
Olej slunečnicový |
5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Teplé mléko, cukr (120 g), vejce a olej rozšleháme v míse. Přidáme mouku (120 g) s kypřicím práškem a kakaem, vše rychle rozmícháme.
- Těsto nalijeme do máslem vymazaného, hrubou moukou vysypaného pekáče, povrch uhladíme tak, aby okraje byly vyšší.
- Celý povrch těsta poprášíme 2 lžícemi hladké mouky, poklademe omytými ostružinami a posypeme drobenkou, připravenou ze 150 g polohrubé mouky, 100 g másla a 100 g moučkového cukru.
- Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.