Vepřová krkovička s paprikovou směsí
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Vepřová krkovička |
600 g |
Víno bílé |
1 dl |
Vývar z hovězích kostí |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, u kostí a po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme.
- Na dno vymaštěného pekáče vložíme jemně nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek, poklademe je masem, pokapeme vínem (nebo vývarem) a chvíli zapečeme. Podlijeme trochou vývaru, dusíme přikryté v troubě. Během dušení maso občas obrátíme a podlijeme.
- Měkké plátky vyjmeme, šťávu odpaříme a necháme mírně vysmahnout. Zalijeme vývarem, přidáme část nasekaných bylinek a uvedeme do varu. Vložíme zpět maso, prohřejeme.
- Očištěné papriky pokrájíme na nudličky, zakapeme octem, přidáme med, zbylé bylinky a krátce podusíme.
- Při podávání maso obložíme paprikovou směsí.
- Vhodnou přílohou je rýže.