Vepřová krkovička s paprikovou směsí

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Med včelí 2 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Olej stolní 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Vepřová krkovička 600 g
Víno bílé 1 dl
Vývar z hovězích kostí 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, u kostí a po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme.
  2. Na dno vymaštěného pekáče vložíme jemně nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek, poklademe je masem, pokapeme vínem (nebo vývarem) a chvíli zapečeme. Podlijeme trochou vývaru, dusíme přikryté v troubě. Během dušení maso občas obrátíme a podlijeme.
  3. Měkké plátky vyjmeme, šťávu odpaříme a necháme mírně vysmahnout. Zalijeme vývarem, přidáme část nasekaných bylinek a uvedeme do varu. Vložíme zpět maso, prohřejeme.
  4. Očištěné papriky pokrájíme na nudličky, zakapeme octem, přidáme med, zbylé bylinky a krátce podusíme.
  5. Při podávání maso obložíme paprikovou směsí.
  6. Vhodnou přílohou je rýže.