Zapečené plněné žampiony
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Cibule |
1 ks |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Kmín celý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Žampiony čerstvé |
8 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Ze žampionů odstraníme nožičky a měkkou část kloboučku.
- Vše dáme do misky kromě kloboučků.
- Kloboučky pomažeme máslem a dáme do zapékací misky.
- Nasypeme do kloboučků sůl a kmín.
- Rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli, slaninu a zbytek ze žampionů.
- Směs osmahneme a dáme kečup.
- Směsí naplníme kloboučky žampionů a posypeme sýrem.
- Dáme zapéct do předehřáté trouby.