Roláda z vepřového bůčku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Rohlíky bílé |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
100 g |
Vegeta |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřový bok |
800 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý bůček vykostíme, rozřízneme na plát a rozklepeme do šířky. Maso potřeme hořčicí a česnekem utřeným se solí, posypeme trochou Vegety, poklademe plátky uzeného masa.
- Rohlík nakrájíme na kolečka, zalijeme vejcem rozšlehaným s mlékem, necháme prosáknout, rozmělníme vidličkou a rozetřeme na bůček. Poklademe nudličkami papriky, bůček stočíme do rolády a ovážeme nití.
- Roládu vložíme do pekáče, mírně podlijeme vodou a pečeme pod poklicí. Během pečení maso občas obracíme. Dopékáme bez pokličky.