Roláda z vepřového bůčku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hořčice 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Rohlíky bílé 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Uzené maso vařené 100 g
Vegeta 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřový bok 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý bůček vykostíme, rozřízneme na plát a rozklepeme do šířky. Maso potřeme hořčicí a česnekem utřeným se solí, posypeme trochou Vegety, poklademe plátky uzeného masa.
  2. Rohlík nakrájíme na kolečka, zalijeme vejcem rozšlehaným s mlékem, necháme prosáknout, rozmělníme vidličkou a rozetřeme na bůček. Poklademe nudličkami papriky, bůček stočíme do rolády a ovážeme nití.
  3. Roládu vložíme do pekáče, mírně podlijeme vodou a pečeme pod poklicí. Během pečení maso občas obracíme. Dopékáme bez pokličky.