Tvarohové švestkové řezy

Tvarohové švestkové řezy - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 225 g
Cukr moučkový 164 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 125 g
Mléko polotučné 1000 ml
Mouka polohrubá 340 g
Mouka pšeničná hladká T 650 270 g
Pudinkový prášek - vanilkový 1 polévková lžíce
Švestky 700 g
Tvaroh jemný 500 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Teplé mléko (1,5 hrnku), rozehřáté máslo, moučkový cukr a dvě vejce mixujeme asi 2 minuty.
  2. Do mísy vsypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme umixovanou směs, zlehka zamícháme, nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Těsto rozhrneme, aby bylo u okrajů vyšší, krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
  3. Tvaroh, cukr, vejce, mléko a pudinkový prášek rozmixujeme, nalijeme na zapečené těsto. Poklademe půlkami omytých švestek a dopečeme v mírně vyhřáté troubě.