Tvarohové švestkové řezy
Ingredience
Cukr krupice |
225 g |
Cukr moučkový |
164 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mléko polotučné |
1000 ml |
Mouka polohrubá |
340 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
270 g |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1 polévková lžíce |
Švestky |
700 g |
Tvaroh jemný |
500 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Teplé mléko (1,5 hrnku), rozehřáté máslo, moučkový cukr a dvě vejce mixujeme asi 2 minuty.
- Do mísy vsypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme umixovanou směs, zlehka zamícháme, nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Těsto rozhrneme, aby bylo u okrajů vyšší, krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
- Tvaroh, cukr, vejce, mléko a pudinkový prášek rozmixujeme, nalijeme na zapečené těsto. Poklademe půlkami omytých švestek a dopečeme v mírně vyhřáté troubě.