Platýz s lečem

Ingredience


Cibule 1 ks
Kečup 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 3 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Platýz - filety 4 ks
Rajčata 5 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté filety z platýze osolíme, opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme na nahřátý talíř.
  2. Do oleje od opékání přidáme jemně nakrájenou cibuli, oloupaná, na plátky pokrájená rajčata, očištěné a rozkrájené papriky, vše podusíme. Zaprášíme moukou, osolíme, opepříme, přidáme kečup a promícháme.
  3. K téměř hotovému leču přidáme filety platýze, ještě prohřejeme.
  4. Při podávání ozdobíme porce ryby plátkem citronu a snítkou petrželky.