Platýz s lečem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
3 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Platýz - filety |
4 ks |
Rajčata |
5 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté filety z platýze osolíme, opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme na nahřátý talíř.
- Do oleje od opékání přidáme jemně nakrájenou cibuli, oloupaná, na plátky pokrájená rajčata, očištěné a rozkrájené papriky, vše podusíme. Zaprášíme moukou, osolíme, opepříme, přidáme kečup a promícháme.
- K téměř hotovému leču přidáme filety platýze, ještě prohřejeme.
- Při podávání ozdobíme porce ryby plátkem citronu a snítkou petrželky.