Nočky po italsku

Ingredience


Bramborové noky 500 g
Cibule 1 ks
Feferony 1 ks
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Slanina vepřová 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na oleji osmahneme slaninu, přisypeme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
  2. Přidáme rajčata v plechovce, feferonku zbavenou semínek nakrájenou najemno.
  3. Přivedeme k varu a necháme vařit, dokud se rajčata nevyvaří a omáčka nezhoustne.
  4. Mezitím uvaříme nočky dle návodu v osolené vodě.
  5. Poté je vyjmeme z vody a servírujeme s omáčkou.