Nočky po italsku
Ingredience
Bramborové noky |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Feferony |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Na oleji osmahneme slaninu, přisypeme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
- Přidáme rajčata v plechovce, feferonku zbavenou semínek nakrájenou najemno.
- Přivedeme k varu a necháme vařit, dokud se rajčata nevyvaří a omáčka nezhoustne.
- Mezitím uvaříme nočky dle návodu v osolené vodě.
- Poté je vyjmeme z vody a servírujeme s omáčkou.