Pudink s jablky a oříšky
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
6 polévková lžíce |
Jablka |
2 ks |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Ořechy lískové |
2 polévková lžíce |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi necháme zkaramelizovat dvě lžíce cukru. Vmícháme nasekané oříšky, rozetřeme na alobal potřený olejem, vychladíme a rozdrtíme.
- Omytá jablka nakrájíme na čtvrtky, jednu čtvrtinu pokrájíme na plátky a zbylé čtvrtky rozkrájíme na malé kousky. Jablka podusíme ve 100 ml vody s citronovou šťávou a necháme okapat.
- Umícháme žloutek, 4 lžíce mléka, pudinkový prášek a cukr, přilijeme do zbylého mléka, povaříme. Vmícháme sníh, ušlehaný z bílků, přidáme podušené kousky jablek, rozdělíme do pohárů. Každou porci ozdobíme proužky jablek a rozdrceným krokantem.