Pudink s jablky a oříšky

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 6 polévková lžíce
Jablka 2 ks
Mléko polotučné 0.5 l
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Ořechy lískové 2 polévková lžíce
Pudinkový prášek - vanilkový 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi necháme zkaramelizovat dvě lžíce cukru. Vmícháme nasekané oříšky, rozetřeme na alobal potřený olejem, vychladíme a rozdrtíme.
  2. Omytá jablka nakrájíme na čtvrtky, jednu čtvrtinu pokrájíme na plátky a zbylé čtvrtky rozkrájíme na malé kousky. Jablka podusíme ve 100 ml vody s citronovou šťávou a necháme okapat.
  3. Umícháme žloutek, 4 lžíce mléka, pudinkový prášek a cukr, přilijeme do zbylého mléka, povaříme. Vmícháme sníh, ušlehaný z bílků, přidáme podušené kousky jablek, rozdělíme do pohárů. Každou porci ozdobíme proužky jablek a rozdrceným krokantem.