Rybí polévka se žampiony

Ingredience


Celer bulvový 50 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Mrkev kořen 100 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vnitřnosti z kaprů 100 g
Vývar rybí 2 l
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli jemně nasekáme a zpěníme v hrnci na másle. Přidáme očištěnou, najemno nastrouhanou mrkev s celerem a krátce osmahneme. Zasypeme moukou a za stálého míchání zalijeme vychladlým, osoleným rybím vývarem. Uvedeme do varu a vaříme asi 10 minut.
  2. Potom přidáme očištěné, nadrobno nakrájené žampiony a ještě 5 minut povaříme. Nakonec přidáme uvařené, umixované rybí maso (vnitřnosti), polévku prohřejeme a ozdobíme nasekanou petrželkou.