Rybí polévka se žampiony
Ingredience
Celer bulvový |
50 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vnitřnosti z kaprů |
100 g |
Vývar rybí |
2 l |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupanou cibuli jemně nasekáme a zpěníme v hrnci na másle. Přidáme očištěnou, najemno nastrouhanou mrkev s celerem a krátce osmahneme. Zasypeme moukou a za stálého míchání zalijeme vychladlým, osoleným rybím vývarem. Uvedeme do varu a vaříme asi 10 minut.
- Potom přidáme očištěné, nadrobno nakrájené žampiony a ještě 5 minut povaříme. Nakonec přidáme uvařené, umixované rybí maso (vnitřnosti), polévku prohřejeme a ozdobíme nasekanou petrželkou.