Opečené tvarohové nočky
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka polohrubá |
80 g |
Olej stolní |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
100 g |
Tvaroh tučný |
250 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo utřeme se solí, přidáme tvaroh, vejce, mouku, jemně nakrájenou šunku a strouhanku. Vše dobře promícháme.
- Ze vzniklé hmoty vykrajujeme lžící malé nočky, klademe je do rozehřátého oleje a opékáme po obou stranách.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.