Pikantní játrový špíz
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Játra vepřová |
600 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky, naklepeme a okořeníme.
- Játra napichujeme na špízy střídavě s plátky anglické slaniny.
- Špízy zvolna opečeme na oleji, do výpeku přidáme hořčici, krátce orestujeme a zalijeme vodou (nebo vývarem). Šťávu povaříme, nakonec přilijeme smetanu.
- Špízy rozdělíme na talíře, přelijeme přecezenou šťávou a podle chuti osolíme.