Pikantní játrový špíz

Pikantní játrový špíz - obrázek

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Chilli koření mleté 1 špetka
Hořčice 1 polévková lžíce
Játra vepřová 600 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 2 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky, naklepeme a okořeníme.
  2. Játra napichujeme na špízy střídavě s plátky anglické slaniny.
  3. Špízy zvolna opečeme na oleji, do výpeku přidáme hořčici, krátce orestujeme a zalijeme vodou (nebo vývarem). Šťávu povaříme, nakonec přilijeme smetanu.
  4. Špízy rozdělíme na talíře, přelijeme přecezenou šťávou a podle chuti osolíme.