Poctivá květáková polévka
Ingredience
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g |
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Polévkové koření |
1 polévková lžíce |
Polévkové kostky Vitana |
0.5 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Připravíme si jíšku, v hrnci rozpustíme máslo, osmahneme na něm mouku, zalijeme studenou vodou a mícháme.
- Přidáme masox, zelenou petrželku, nakrájenou mrkev a květák, který rozebereme na růžičky.
- Vaříme, občas promícháme.
- Poté slijeme plechovku hrášku a přidáme do polévky.
- Rozšleháme vejce a nalijeme je do polévky.
- Dochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením.