Poctivá květáková polévka

Ingredience


Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 200 g
Květák 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Polévkové koření 1 polévková lžíce
Polévkové kostky Vitana 0.5 ks
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si jíšku, v hrnci rozpustíme máslo, osmahneme na něm mouku, zalijeme studenou vodou a mícháme.
  2. Přidáme masox, zelenou petrželku, nakrájenou mrkev a květák, který rozebereme na růžičky.
  3. Vaříme, občas promícháme.
  4. Poté slijeme plechovku hrášku a přidáme do polévky.
  5. Rozšleháme vejce a nalijeme je do polévky.
  6. Dochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením.