Vepřová panenka v listovém těstě
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Celer bulvový |
40 g |
Cibule |
40 g |
Listové těsto |
120 g |
Mrkev kořen |
40 g |
Olej stolní |
50 g |
Pepř černý mletý |
10 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová panenka |
600 g |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou panenku nakrájíme na 4 stejné kusy, protkneme hranolky slaniny, osolíme a opepříme. Maso opečeme na oleji po všech stranách.
- Do výpeku z masa přidáme očištěnou nastrouhanou mrkev, celer a jemně nakrájenou cibuli. Přidáme zbylý pepř a chvíli restujeme. Přilijeme víno a vše povaříme na hustší směs.
- Listové těsto rozválíme na plát a rozkrájíme na 4 proužky. Těsto pokryjeme připravenou směsí, přidáme maso, balíme tak, aby konec panenky přesahoval okraj těsta.
- Na vymazaný pekáč urovnáme zabalené panenky spojem dolů, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.
- Podáváme šikmo rozkrojené na dušené zelenině.