Krůtí prsa s broskvemi

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Kompot broskvový 200 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Krůtí prsa 750 g
Máslo čerstvé 20 g
Mrkev kořen 1 ks
Nudle široké 100 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, vložíme do kastrolu spolu s očištěnou celou mrkví, cibulí a bobkovým listem. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme pod pokličkou asi 30 minut. Uvařené maso vyjmeme, necháme vychladnout a rozkrájíme na kousky.
  2. Nudle uvaříme obvyklým způsobem, po uvaření je scedíme.
  3. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na plátky pokrájené broskve a zlehka je osmahneme. K broskvím přidáme uvařené nudle, maso, vše zamícháme a prohřejeme.
  4. Před podáváním posypeme pokrm nasekanou pažitkou a koprem.