Dušená mrkev po švýcarsku
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr kostkový |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička |
Mrkev kořen |
750 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou mrkev nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli krájíme na půlkolečka.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme na něj mrkev a cibuli, osolíme, přidáme cukr a koření. Mícháme na mírném ohni, dokud cukr nezkaramelizuje. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka.
- Před koncem dušení zaprášíme porkm moukou a ještě krátce podusíme.
- Vhodnou přílohou je rýže.