Dušená mrkev po švýcarsku

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Cukr kostkový 4 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 2 kávová lžička
Mrkev kořen 750 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou mrkev nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli krájíme na půlkolečka.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme na něj mrkev a cibuli, osolíme, přidáme cukr a koření. Mícháme na mírném ohni, dokud cukr nezkaramelizuje. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka.
  3. Před koncem dušení zaprášíme porkm moukou a ještě krátce podusíme.
  4. Vhodnou přílohou je rýže.