Kuře se zakysanou smetanou

Ingredience


Celer bulvový 0.25 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kuře 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kuře osolíme, dusíme spolu s očištěnou a nakrájenou zeleninou do měkka.
  2. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme kysanou smetanou rozmíchanou s nasucho opraženou moukou. Podle chuti ještě přisolíme, ochutíme citronovou šťávou a přidáme nasekanou petrželku. Pro zjemnění můžeme přidat i kousek másla.
  3. Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.