Kuře se zakysanou smetanou
Ingredience
Celer bulvový |
0.25 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kuře |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omyté kuře osolíme, dusíme spolu s očištěnou a nakrájenou zeleninou do měkka.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme kysanou smetanou rozmíchanou s nasucho opraženou moukou. Podle chuti ještě přisolíme, ochutíme citronovou šťávou a přidáme nasekanou petrželku. Pro zjemnění můžeme přidat i kousek másla.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.